45,00 €

Ostoskorissasi on 0 kpl tätä tuotetta
Arvioinnin käsikirja
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Lataa painokelpoinen kansikuva
  • Kustantaja: Santalahti
  • 1. painos, 2019
  • ISBN 978-952-451-928-1
  • Sidottu, 390 sivua

Aki LuostarinenJuuso Henrik Nieminen

Arvioinnin käsikirja

 

Arviointi on mustaa ja valkoista!
Ehei — kouluissa on mahdollista hyödyntää koko arviointimenetelmien värikirjoa! Monipuolisesti toteutettu arviointi ohjaa kestävästi niin opettajan työtä kuin oppijan arviointitaitojen kehittymistä.

Arviointi on opettajan tärkein työkalu!
Arviointimenetelmät voidaan käsittää työkaluiksi, mutta oikeastaan arviointi kytkeytyy yksittäisten menetelmien valitsemista laajemmin kaiken opetuksen suunnitteluun. Arvioinnilla on väliä, sillä se vaikuttaa kokonaisvaltaisesti opiskeluun ja käsitykseen itsestä oppijana — ja siten myös oppimiseen.

Arviointia ei suinkaan kannata suunnitella yhdessä!
Parhaimmillaan arviointi syntyy yhteisen arviointikulttuurin kehittämisestä ja yhdessä tekemisestä. Kaikkea ei tarvitse eikä kannata tehdä yksin!

Arvioinnin käsikirja auttaa tarkastelemaan omia arviointikäytäntöjä ja haastamaan omaa ajattelua. Se syventää arviointiosaamista ja selkiyttää laajasti arvioinnin eri näkökulmia. Kirja tarjoaa tuoreinta tutkimustietoa, monipuolisia harjoituksia ja käytännön vinkkejä arvioinnin tueksi. Käsikirja sopii kaikkien koulutusasteiden opettajille ja soveltuu moniammatillisen yhteistyön herättelijäksi.

Pedagoginen asiantuntija ja opetushenkilöstön kouluttaja Aki Luostarinen on perehtynyt opetussuunnitelman mukaisen arvioinnin kehittämiseen ja koulujen arviointi- ja toimintakulttuurien kehittämiseen. Väitöskirjatutkija ja pedagoginen asiantuntija Juuso Henrik Nieminen tutkii arvioinnin ja oppimisen välistä yhteyttä.

HUOM.
Kirjaa kirjoitettaessa on ollut tiedossa perusopetuksen arviointikriteerien uudistaminen ja lukiokoulutuksen käynnissä oleva opetussuunnitelmauudistus.

  • Kustantaja: Santalahti
  • 1. painos, 2019
  • ISBN 978-952-451-928-1
  • Sidottu, 390 sivua