43,90 €

Ostoskorissasi on 0 kpl tätä tuotetta
Turvallinen koulu
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Lataa painokelpoinen kansikuva
Ilmestyy 30.8.2024
  • Kustantaja: Santalahti
  • 1. painos, 2024
  • ISBN 978-952-370-535-7
  • Nidottu, 280 sivua

Eila LindforsEmilia LuukkaJulia KokkiTuija Saarivirta (toim.)

Turvallinen koulu

Tutkittuja työkaluja ja toimintamalleja

Koulussa kohdataan päivittäin erilaisia turvallisuuspoikkeamia, jotka voivat horjuttaa sekä oppilaiden että henkilöstön kokemusta turvallisesta arjesta. Ennakoimalla ja varautumalla koulupäivistä tehdään turvallisia kaikille. Tutkimusperustainen, käytännönläheinen teos ohjeistaa koulun pitkäjänteiseen, ennakoivaan turvallisuustyöhön sekä vastuulliseen toiminnan kehittämiseen.

Teos esittelee turvallisuuskulttuurin osa-alueet ja tarjoaa kouluihin työkaluja ja toimintamalleja arjen turvallisuustyöhön. Teoksesta saat perustietoa turvallisuusjohtamisesta, riskienhallinnasta, poikkeamatilanteissa toimimisesta ja niistä toipumisesta. Kirjan materiaalit on luotu oman koulun tarpeisiin sovellettaviksi ja muokattaviksi. Teos tukee yhteisöä matkalla turvallisuutta jatkuvasti arvioivaksi ja kehittäväksi kouluksi.

Teos on suunnattu koulun turvallisuudesta vastaaville: rehtoreille, opetushenkilöstölle ja turvallisuusryhmälle. Kirja tarjoaa tärkeää tietoa myös sivistys- ja opetustoimen edustajille, koulujen yhteistyökumppaneille, opettajaopiskelijoille, opettajankouluttajille sekä tutkijoille.

Tästä alkaa matka kohti systemaattista ja suunnitelmallista turvallisuustyötä!

Kirjan kirjoittajilla on vuosien kokemus koulujen turvallisuuden kehittämistyöstä ja tutkimuksesta. Teoksen käytännönläheistä näkökulmaa vahvistaa kirjoittajien asiantuntemus turvallisen koulun arjesta paitsi tutkijoina myös rehtoreina, luokan- ja aineenopettajina, opettajankouluttajina, turvallisuusvastaavina ja -kouluttajina sekä pelastusalan asiantuntijoina.

Ilmestyy 30.8.2024
  • Kustantaja: Santalahti
  • 1. painos, 2024
  • ISBN 978-952-370-535-7
  • Nidottu, 280 sivua