39,90 €

Ostoskorissasi on 0 kpl tätä tuotetta
Traumainformoitu työote
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Lataa painokelpoinen kansikuva
  • Kustantaja: Santalahti
  • 2., päivitetty painos, 2023
  • ISBN 978-952-370-494-7
  • Nidottu, 301 sivua

Johanna Linner MatikkaTiia Hipp (toim.)

Traumainformoitu työote

 

”Suljin pois monta vuotta, en halunnut käsitellä näitä. Häpeä pitää ylivireisenä, suorittajana.”

Ihmistyössä kohdataan päivittäin asiakkaita, joilla on elämänhistoriassaan erilaisia vaikeita ja traumaattisia kokemuksia. Näiden elämänkokemusten ymmärtämiseen tarvitaan tutkimukseen perustuvaa tietoa ja osaamista, jotta haavoittavien kokemusten seuraukset osataan huomioida kohtaamisissa ja vältetään lisävaurioiden syntymistä.

Traumainformoitu työote edistää asiakkaan hyvinvointia, vaikeuksista selviytymistä ja toipumista. Tällöin kohtaamisen keskeisenä lähtökohtana on turvan tunteen vaaliminen ja vahvistaminen. Kun asiakas saa tarkoituksenmukaista tukea ja tietoa, hän alkaa ymmärtää haitallisten elämänkokemustensa vaikutuksia mutta löytää myös toipumisen toivon.

Kirjassa tarkastellaan muun muassa erilaisia elämänkriisejä, lapsuusajan haitallisia kokemuksia, lähisuhteissa koettuja väkivaltakokemuksia, traumatisoitumista, toipumisen edellytyksiä ja resilienssin tukemista arjessa. Teos tarjoaa vankan tietopaketin sosiaalityön, terveydenhuollon ja kasvatusalan ammattilaisille. Kirjan sisällöt rikastuttavat arjen työtä sekä vahvistavat ihmistyössä jaksamista. Kirjan uusintapainokseen on tehty ajankohtaisia päivityksiä ja lisätty psykiatrian erikoislääkäri, kouluttajapsykoterapeutti Anne Pelkosen kirjoittamat toisen painoksen loppusanat.

Johanna Linner Matikka (YTM) on sosiaalialan moniosaaja, kouluttaja ja tietokirjailija. Hän on työskennellyt järjestökentällä sekä julkisella sektorilla asiakastyössä ja asiantuntijana. Väitöskirjatutkimuksessaan hän tutkii lähisuhdeväkivaltaa kokeneiden toipumista ja turvan uudelleen rakentumista.

Tiia Hipp (YTM) on erikoissosiaalityöntekijä ja kouluttaja. Hän on työskennellyt sosiaali- ja kriisipäivystyksessä sekä lastensuojelun asiakastyössä ja asiantuntijatehtävissä järjestökentällä ja julkisella sektorilla. Hän opiskelee parhaillaan traumapsykoterapeutiksi.

Muut kirjoittajat ovat tunnettuja sosiaalialan, psykologian, psykiatrian ja lääketieteen asiantuntijoita.

  • Kustantaja: Santalahti
  • 2., päivitetty painos, 2023
  • ISBN 978-952-370-494-7
  • Nidottu, 301 sivua