39,90 €

Ostoskorissasi on 0 kpl tätä tuotetta
Neurokirjon lapsi varhaiskasvatuksessa
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Lataa painokelpoinen kansikuva
Ilmestyy 7.10.2024
  • Kustantaja: Santalahti
  • 1. painos, 2024
  • ISBN 978-952-370-533-3
  • Nidottu, 220 sivua

Maria MatilainenSalla Hewitt

Neurokirjon lapsi varhaiskasvatuksessa

 

Ensimmäiset vuodet varhaiskasvatuksessa rakentavat voimakkaasti lapsen minäkuvaa, itsetuntoa ja käsitystä itsestä ihmisenä ja oppijana. Se, miten lapsi kohdataan ja nähdään näinä vuosina, vaikuttaa hänen koko myöhempään elämäänsä.

Neurokirjon piirteet voivat tuoda arkeen monenlaista haastetta. Siksi on oleellista tunnistaa neurokirjon piirteet varhain ja tukea lasta arjessa myönteisin keinoin. Pienetkin onnistumiset kasvattavat lapsen luottamusta omiin taitoihinsa, motivoivat uuden oppimiseen ja tuovat lapsen yksilöllisiä vahvuuksia esiin.

Teos tarjoaa varhaiskasvatuksen ammattilaisille työkalupakin, jonka avulla voi löytää ratkaisut neurokirjon lapsen kohtaamiseen ja tukemiseen varhaiskasvatuksessa. Esitellyt toimintamallit hyödyttävät aivan kaikkia lapsia. Kirjassa käsitellään myös toimivaa yhteistyötä vanhempien ja kuntoutusalan ammattilaisten kanssa.

Maria Matilainen on kognitiivisen käyttäytymisterapian lasten ja nuorten psykoterapeutti, KM, erityisopettaja ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Hän työskentelee lasten ja nuorten parissa käyttäytymisterapian ja erityisopetuksen kentällä ja kouluttaa ammattilaisia samoista teemoista. Mariaa innostaa uusien keinojen keksiminen arjen haasteiden ylittämiseen. Maria uskoo positiivisen ja tietoisen työotteen voimaan.

Salla Hewitt on sosionomitaustainen neurokirjon asiantuntija ja kouluttaja. Hän työskentelee autismikuntoutuksen ja neuropsykiatrisen valmennuksen kentällä yhteistyössä varhaiskasvatuksen kanssa ja auttaa työyhteisöjä rakentamaan neurokirjoystävällisiä toimintatapoja. Sallan erityisosaamista on haastavien tilanteiden ennaltaehkäiseminen ja selvittäminen.

Ilmestyy 7.10.2024
  • Kustantaja: Santalahti
  • 1. painos, 2024
  • ISBN 978-952-370-533-3
  • Nidottu, 220 sivua