42,90 €

Ostoskorissasi on 0 kpl tätä tuotetta
Ryhmänluotsaaja
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Lataa painokelpoinen kansikuva
  • Kustantaja: Santalahti
  • 1. painos, 2024
  • ISBN 978-952-370-472-5
  • Nidottu, 224 sivua

Maiju MultanenPia Angeria

Ryhmänluotsaaja

Matalan kynnyksen harjoitteita oppimisen ja hyvinvoinnin tueksi

Lasten ja nuorten lisääntynyt ahdistus, pahoinvointi, erilaiset nepsy-haasteet, poissaolot ja keskinäiset konfliktit ovat perustavanlaatuisesti muuttaneet koulun arkea. Ryhmänluotsaaja tarjoaa haasteiden voittamiseen uuden työtä rikastuttavan ja helpottavan lähestymistavan: toimintamallin, jossa oppilailla on mahdollisuus havainnoida ja reflektoida omia tunteitaan, haasteitaan ja voimavarojaan luovan, leikinomaisen toiminnan avulla.

Kirjassa kerrotaan, miten taidelähtöisiä menetelmiä voi tutkimustietoon nojaten käyttää oppimisen ja hyvinvoinnin tukena. Teos sisältää seitsemän valmista käytännön opetustyössä testattua harjoituskokonaisuutta, joista voi poimia myös yksittäisiä tehtäviä yksilön ja ryhmän tukemiseen sekä uusien käyttäytymis- ja suhtautumistapojen oppimiseen.

Kirja sopii muun muassa opettajille, kouluvalmentajille sekä erityisopetuksen, oppilashuollon ja koulujen vapaa-ajantoiminnan ammattilaisille. Kirjassa myös annetaan esimerkkejä, miten näissä erilaisissa rooleissa toimintaa voi sovittaa arjen työhön.

Maiju Multanen on luokanopettaja, erityisopettaja ja äidinkielen aineenopettaja. Lisäksi hän on valmistunut taideterapeutiksi sekä suorittanut opintoja sensomotorisesta taideterapiasta. Hänellä on myös lasten tunne- ja tietoisuustaitojen ohjaaja -koulutus. Multanen on aikaisemmin kirjoittanut kirjan Luokanvirittäjä.

Pia Angeria on käsityö- ja kuvataideopettaja sekä muotoilija, joka on työskennellyt myös erityisopettajana ja kaupungin hallinnossa. Lisäksi hän on valmistunut taideterapeutiksi ja opiskelee tällä hetkellä työnohjaajaksi.

  • Kustantaja: Santalahti
  • 1. painos, 2024
  • ISBN 978-952-370-472-5
  • Nidottu, 224 sivua